Crema catalana casolana

Avui us portem la crema catalana del Gat! La crema catalana és una de les postres més típiques de Catalunya que es menja durant tot l’any així que la podeu gaudir tant a l’hivern com a l’estiu.

Ingredients (per a 6 persones):

½ litre de llet
4 ous
75 gr. de sucre
4 cullerades de sucre moreno
½ branca de canyella
Mitja pell de llimona
Mitja pell de taronja
25 gr. de midó per cuinar

Elaboració:

En un cassó petit escalfem la llet amb la canyella i la pell de la llimona i la de taronja a foc lent. No cal que arribi a bullir per aromatitzar la llet amb la llimona i la canyella, serà suficient que la llet estigui molt calenta. Mentrestant, separem els rovells de les clares dels 4 ous i posem els rovells amb el sucre en un recipient. Ho barregem tot bé fins que quedi homogeni.

A continuació, dissolem el midó per cuinar – el podeu aconseguir en qualsevol farmàcia –  per cuinar amb una mica de llet freda i ho aboquem al recipient on teníem els rovells d’ou amb sucre.

Quan la llet del foc tregui fum, retirem les pells i la canyella i aboquem els rovells dels ous i el sucre barrejats. Ho deixem al foc i continuarem remenant fins que arrenqui el bull. Quan això passi, ho retirem del foc però continuarem movent una estona més.

Tot seguit, repartirem la crema en cassoletes o plats petits i deixarem que es refredi completament. És important tapar la crema amb una mica de paper cuisson o film. D’aquesta manera evitarem que es formi un tel, Deixeu-la refredar a temperatura ambient i quan sigui freda conserveu-la a la nevera.

Ara tocar cremar-la! Quan estigui absolutament freda, posarem per sobre amb una cullera, el sucre moreno i el cremarem amb allò que disposem.

La podeu acompanyar amb una neula, un carquinyoli, una maduixeta, uns encenalls de xocolata o una galeta de coco!

Bon profit!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s